Laddar

Skaftguide. Så väljer du rätt flex på golfskaftet

Hitta rätt golfskaft
Fri Frakt på orders övers 750 kr

Golfskaft

välj skafttyp

Välj det märke eller den kategori du söker

Här hittar du ett stort utbud av golfskaft till lägst priser för både järnklubbor, drivers, fairway woods och putters. Om du letar efter stålskaft vi kan erbjuda golfskaft från True Temper, Project X, Apollo, FST och KSB. Om du letar efter grafit golfskaft så kan vi erbjuda golfskaft från Aldila, UST-Mamiya, Graphite Design, Grafalloy, SK Fiber, Fujikura, Mitsubishi-Rayon m.fl.

Om du vill byta golfskaft på dina golfklubbor är det viktigt att du mäter tippstorleken på dina gamla golfskaft. Den vanligaste tippstorleken för järn golfskaft är 0,370" och 0,335" för woodskaft, men en del OEM tillverkare som TaylorMade, Callaway och Titleist använder golfskaft med tippstorleken 0,355" (järnklubbor) och 0,350" (fairwaywoods och drivers).

När du väljer ett golfskaft vill du försöka hitta golfskaft som matchar din svinghastighet och skapar rätt bollbana för dig. En låg torque (vridstyvhet) innebär att golfskaftet kommer vrida sig mindre, så om du har en hög sving hastighet så bör du ha golfskaft med lägre torque och vice versa.