Laddar

Guide. Så skräddarsyr du ditt skaft med adater

Hitta din greppstorlek
Fri Frakt på orders övers 750 kr

Skaft med Adapter

Spara 50-70% genom att bara byta skaftet istället för hela drivern, samtidigt som du får ett driverskaft som passar just din sving.

Har din svinghastighet ändrats, är din bollbana för hög eller för låg, slicar eller hookar du? Nu behöver du inte köpa en helt ny driver för att åtgärda problemen, köp istället ett nytt golfskaft med monterad adapter som passar din sving och de egenskaper du söker. En stor del av en modern drivers egenskaper kommer från skaftet, så om inte drivern fungerar kan det mycket väl bero på att skaftet inte passar din sving.

1. Klicka på adaptern som passar till din driver (alt. fairwaywood).

2. Välj vilken spelatyp du är.

3. Vill du göra mer avancerad anpassningar väljer du "Ändra grepp, skaft, längd".

4. Du kan välja bland 100-tals olika grepp & skaft samt anpassa längden på skaftet.

När din beställning är lagd så monterar vi greppet och adaptern på skaftet och skickar till din adress. När skaftet levererats behöver du endast byta ut det mot ditt gamla skaft (är extremt enkelt och tar mindre än en minut, se video) och du är redo att använda ditt nya skaft på banan.

Köp nytt driverskaft

Välj det märke du söker

Så enkelt byter du skaft – och får en ny driver

Varje år kommer klubbtillverkare ut med nya modeller av sina klubbor, som lovar bättre längd, höjd och precision i slagen. Men faktum är att ett slags resultat bara till 30 procent beror på klubbhuvudet. Så mycket som 70 procent av ett slags resultat är helt förenat med vilket skaft och grepp du använder.

Varje golfare har en unik sving som beror på teknik och styrka, vilket påverkar tempo och svinghastighet. Skaften vi säljer har olika bollbanor, vissa går högt medan andra går lägre. Vårt stora utbud gör att alla golfare kan hitta ett skaft som passar spelarens personliga sving och förutsättningar. När du beställer ditt nya skaft finns dessutom en guide som hjälper till att hitta rätt skaft för dig.

Ger bra och jämna resultat

Att ha rätt skaft för sin sving är av högsta vikt för ett bra och jämnt resultat. Ett för styvt skaft tenderar att ge kortare och lägre slag. För en högerspelare innebär det oftast en miss åt höger (slice) då klubbhuvudet inte rätas ut tillräckligt i träffögonblicket. Ett för mjukt skaft tenderar att ge en högre bollflykt än ett skaft med rätt flex. Högerspelare missar oftast till vänster (hook) med för mjukt skaft, detta då klubbhuvudet kommer in till bollen för stängt.

Generellt sett så finns det 5 olika flextyper: Lady (dam), Senior, Regular, Stiff och Extra stiff. Ju mjukare skaft desto högre bollbana. Men att välja rätt skaft handlar om mer än en viss styvhet.

– Vikten på skaftet spelar också stor roll. Den påverkar den totala svingvikten och en för hög eller låg vikt resulterar i att golfaren får problem med svingtempo, timing och kontinuitet.

Men det är inte heller bara skaftets vikt och styvhet som påverkar. Även vridstyvheten, eller torque, spelar roll.

– Ett skaft med lägre torque innebär att skaftet är mer vridstyvt och en spelare med högre svinghastighet behöver just detta för att klubbhuvudet ska vara "square" vid bollträffen för att uppnå maximal precision.

Uppdatera drivern efter ditt sätt att spela

Vi säljer skaft separat som gör att du kan skona plånboken samtidigt som du uppdaterar drivern efter just din sving och ditt sätt att spela golf. Istället för att köpa en ny dyr driver eller annan klubba kan du spara pengar i och med att endast uppdatera skaft och grepp. När du beställer ditt nya skaft finns dessutom en guide som hjälper till att hitta rätt skaft just för dig.

– På nyare modeller av drivers, fairway woods och hybrider kan du ändra loft med hjälp av en adapter. Då är också skaftet avtagbart, vilket gör det enkelt att byta till ett nyare skaft. Hos oss kan du beställa ett skaft färdigt med grepp, rätt längd och den adapter du ska ha för din klubba. Om du har en klubba där skaftet är fastsatt går det att köpa skaft och verktyg av oss för att byta själva, vilket är enkelt.

Hur ska man göra om man vill köpa ett nytt skaft med adapter?

– Mät upp din svinghastighet och hur långa dina slag är i genomsnitt. Många driving ranger har den utrustningen tillgänglig och det går även att se i simulatorer. Kolla också höjden på slagen – behöver de vara högre eller lägre? När du sedan fått den informationen kan du på vår hemsida filtrera fram rätt skaft genom att välja svinghastighet och bollbana.