Laddar...

Så hittar du ett skaft som passar dig

 

Att hitta ett skaft som passa just din sving kan vara lättare sagt än gjort. För att underlätta för dig har vi ett verktyg där du på ett snabbt och enkel sätt kan ta reda på vilka skaft som kan passa dig. Det du behöver ha koll på är hur långt du slår i snitt med din driver respektive järn 7:a.

Har du även koll på vilken svinghastighet kan du använda det värdet att söka med.

Nedan visar vi hur du steg för steg ska gå tillväga för att få rekommendationer på vilka skaftmodeller och flex som passar för din golfsving.

Vi har delat upp guiden i två delar. En del som visar hur du går tillväga om du ska köpa en skräddarsydd klubba samt en del som visar hur du gör för att få rekommendationer vi köp av skaft löst.

 
 

Skaftguide skräddarsydd klubba

1. Hitta den klubba du är intresserad av att köpa. Vi har i detta exempel valt Acer XV Titanium Drivern. Väl inne på produkten klickar du på knappen "Ändra Grepp, skaft, Längd". En ny sida visas och du kan under sektionen Skaft klicka på knappen "Hjälp mig välja"
 

2. När du klickat på knappen "Hjälp mig välja" fälls tre nya fält ut:

Märke:
Detta val är inte nödvändigt. Lämnar du det blankt kommer förslag från alla märken visas.

Hur långt slår du (svinghastighet):
Här väljer du den längd/svinghastighet som stämmer med din sving.

Önskad Bollbana:
Har du en specifik bollbana som du vill att ditt skaft ska ge kan du fylla i det här. Detta val är inte heller ett obligatoriskt val och lämnas det blankt visas skaft med alla typer av bollbanor.

Skaftguide vid köpa av endast skaft

1. Gå till GOLFSKAFT-fliken i huvudmenyn och klicka sedan på "ALLA GOLFSKAFT" längst ner i menyn. Detta tar dig till följande vy (se bild). Här kan du i vänstermenyn klicka på "Hur långt slår du (svinghastighet)". En drop-down meny visas och du kan där välja det avstånd/svinghastighet som stämmer överens med din sving.

Ska du köpa driverskaft/woodskaft måste du utgå från längden/svinghastigheten du har med en driver. Är det ett skaft för järnklubbor/hybrider du är på jakt efter ska du välja längden/svinghastigheten för en järn 7:a.

När du gjort ditt val filtreras de skaft som passar din längd/svinghastighet fram.