Laddar...

BYT GOLFGREPP HEMMA - GREPPA OM GOLFKLUBBORNA MED 5 ENKLA STEG

GUIDE: så enkelt byter du grepp på dina golfklubbor.  


Har du funderat på att byta grepp på dina golfklubbor? Att byta grepp själv är faktiskt enklare än vad många tror. Du fixar det enkelt själv hemma, nästan helt utan verktyg. I den här guiden kommer vi förklara hur du går tillväga för att greppa om dina klubbor med 5 snabba och enkla steg.

Häng med Henrik när han byter grepp på golfklubbor hemma. 

Är dina gamla grepp slitna? Eller har du hittat ett nytt grepp som kommer passa dig bättre? Och du kanske vill montera dom nya greppen själv? Vad bra, för vi har skapat en guide på hur du i fem enkla steg fixar bytet av grepp helt själv. I videon ovanför så visar Henrik hur enkelt du fixar bytet, sedan är det bara att följa de 5 stegen som du hittar här nedanför.

Detta behöver du för att byta greppen själv

Det viktigaste: 

Verktyg som underlättar ytterligare:

  • Uppsamlingskärl
  • Blåslampa (går bra med hårtork)
  • Skruvstäd + gummiklämma

Så här gör du, steg för steg

STEG 1 - skär bort de gamla greppen 

Detta gör du med hjälp av en vass kniv. En mattkniv kommer att fungera alldeles utmärkt men vi råder dig att införskaffa dig en kniv med ett sk. Hook blade! Med denna typ av kniv är det enklare att skära från sig och det är mindre risk att skada grafitskaft. 

STEG 2 - Ta bort den gamla grepptejpen

Detta går att göra på olika sätt. Beroende på hur gammal grepptejpen på dina klubbor är kommer det vara lättare/svårare att få bort den. 

Alternativ 1: Du pillar helt enkelt bort tejpen med fingrarna. Detta kan vara något besvärligt, speciellt om tejpen suttit på klubborna under en längre tid. 

Alternativ 2: Du använder en kniv för att få bort tejpen. Detta sätt kommer att gå relativt fort. Du skrapar helt enkelt bort tejpen. Går du tillväga på det här sättet kommer du dock behöva använda greppvätska eller lacknafta för att få bort de sista tejpbitarna. Blöt ned en handduk med vätskan och gnugga bort resterna. Observera att du endast bör använda detta alternativ på stålskaft. 

Alternativ 3: Använd en blåslampa, värmepistol eller hårtork. När du använder denna metod kommer tejpen gå att dra av hur enkelt som helst. Detta då värmen kommer att göra så att tejpen lossnar helt och hållet. När du värmt på tejpen i ca 30 sekunder kan du dra bort stora bitar från skaftet helt utan problem. Gör du på det här sättet kommer det inte heller bli några rester kvar på skaftet när du är klar. 

STEG 3 - Applicera den nya grepptejpen

När du applicerar den nya grepptejpen är det viktigt att du använder tillräckligt mycket tejp. Välj en längd som är ca 3cm längre än ditt golfgrepp. Håll sedan greppet mot skaftet för att se från vilken del av skaftet tejpen skall börja. Sedan är det bara att fästa ena sidan av tejpen först och därefter ser du till att fästa tejpen jämnt runt hela skaftet. Undvik att skapa veck i tejpen. När det är gjort bör du ha ca 3cm av tejpen som sticker ut ovanför skaftet. Den snurrar du ihop till en liten knorr som du trycker ned i skaftet. Detta är viktigt då det underlättar för greppet att glida på skaftet är du applicerat greppvätskan. 

STEG 4 - Applicera greppvätska. 

Nyckeln till att lyckas med att greppa om sina klubbor själv är att använda sig av lite mer greppvätska än vad man tror. 

Börja med att dränka grepptejpen med greppvätska eller lacknafta. Sedan häller du även i vätska i greppet som du därefter skakar om. Häll greppvätskan i greppet över grepptejpen och trä sedan greppet över skaftet.  

STEG 5 - Trä på greppet. 

För att trä på greppet så enkelt som möjligt är det bra att greppa det mellan tummen och pekfingret. När du sedan fått kanterna över skaftet använder du dig av din kroppstyngd för att skjuta på greppet. Se till att alltid flytta dina händer mot toppen av skaftet/greppet när du tar nya tag. Detta minskar risken att du stretchar greppet. När det verkar som att hela greppet glidit på kontrollerar du detta genom att trycka handflatan mot ”butten” av klubban. 

Byta grepp är enkelt

Inte så svårt, eller hur? Vi på Nordicagolf tycker även att det känns mycket trevligare att spela med klubbor som man själv bytt grepp på. Samtidigt kan greppbytet vara en väldigt trevlig stund att unna sig själv. För oss är det ett rent nöje att koka en kopp kaffe, slänga upp helgens golftävling på mobilen för att byta grepp en lördagsmorgon. Möjligtvis känner du det samma? 

Vi hoppas att du nu lärt dig hur enkelt det faktiskt är att byta greppen själv. Men om du fortfarande inte valt vilket grepp du ska byta till så rekommenderar vid dig att även läsa vår guide för rätt grepp.

Få dina klubbor att kännas som nya! Hitta ditt nya golfgrepp hos oss på Nordicagolf så skickar vi hem dem till dig. Vi skickar dessutom alltid med grepptejp när du beställer greppen hos oss.

Hitta ditt grepp

Visa fler produkter

Andra har också läst

Varför custom fittingVarför custom fitting