Laddar...

Bota chip-yipset - Slå dina chippar lika enkelt som du puttar. 


Vi har alla stått ett par meter utanför green med en enkel chip att genomföra. Många av oss har någon gång har toppat den enkla chippen över green, eller kanske till och med duffat bollen en meter fram. Missar som dessa är inte särskilt roliga och kan vara en bidragande faktor till en mörk nedåtgående spiral i närspelet. Enligt golfseder bör man inte nämna y-ordet i sällskap av andra golfare. Idag kommer vi dock göra ett undantag. Detta då vi mest troligen har funnit ett botemedel mot det så kallade chip-yipset. 

Spara slag på dina rundor

Det är inte för inte uttryck som "Drive for show, put for dough" existerar. Det är nämligen kring green du har möjlighet att spara slag på din score. Efter några konversationer med vår PGA-utbildade tränare, Robert, har vi kommit till konklusionen att alldeles för många nybörjare och medelgolfare slår för svåra slag kring green. Att slå en låg chip på 8 meter med en vanlig wedge är sannerligen ett utmanande slag. Dels är risken för att leading edge, alltså framsidan av sulan på klubbhuvudet , kommer att fastna i gräset relativt hög. Den typen av slag resultera i en duff där bollen hamnar halvvägs till hål. En annan risk är att du slår slaget med din vikt för långt bakom bollen och slår en topp som rullar 10-15 meter förbi flaggan. Vi tror alltså att många golfare hade gynnats av att göra spelet något enklare genom att minimera antalet felmarginaler. 

Kombinationen Acer XK Chipper och Jumbomaxgrepp är på gränsen till otillåten men helt fantastisk. 

Enligt regel 3 b(i) måste alla grepp på dina klubbor förutom greppet på din putter vara cirkulära. Det är alltså otillåtet att spela med ett puttergrepp på exempelvis dina wedgar. Vårat botemedel mot chip-yipset är helt enkelt att sätta ett grepp från Jumbomax på en Chipper. Detta resulterar i en klubba som inger en otrolig kontroll över klubbhuvudet. Det tjocka greppet i kombination med mallet-huvudet på chippern är oslagbart när det kommer till träffsäkerhet. Den här kombinationen ger dig möjlighet att slå bollen med samma typ av pendelrörelse du använder dig av när du slår en putt. Känslan på greppet är dessutom väldigt lik känslan av ett puttergrepp.

Kolla när Johan undersöker hur lättspelad klubban faktiskt är!