Den perfekta bollen för dig

Laddar...

Många golfare spelar med vilken boll de än hittar under spelets gång utan att reflektera om det är en optimal boll för dem. Att hitta en golfboll som passar just ditt golfspel och sving kan vara knepigt. Det finns hundratals modeller att välja bland, alla med olika lager, kärnor, skal och egenskaper. Det finns inget som säger att just den dyraste bollen ger bäst effekt för dig bara för att tourspelarna använder den. För att hjälpa dig på traven med att hitta en golfboll som gynnar din sving har vi tagit fram denna guide. Det enda som du behöver ta reda på är hur långt du slår i genomsnitt med din driver.

Var ärlig mot dig själv när du ställer denna fråga. Det är inte din absolut bästa drive vi är ute efter utan din genomsnittsdrive. Ibland måste man bara acceptera att inte alla kan skicka iväg sina drivar som proffsen, hur gärna man än önskar att så var fallet :)

Hur långt slår du med din driver?

165-190 Meter


Denna golfares största fokus ligger på att träffa bollen rent för att få upp bollen i lufter och slå så raka slag som möjligt för att undvika alla tänkbara hinder. Bäst möjlighet att uppnå detta har denna spelare med en tvådelsboll. Dessa bollar sätter mindre sidledsspinn på bollen samt ger extra längd i slagen. Är längden inget problem och man vill ha lite mer spinn kan en tredelsboll med mjukare skal också vara ett alternativ.

- Svinghastighet med driver: 75-85 (mph)

- Längd med driver: 165-190 meter

- Genomsnittlig längd med Järn 7: 100-120 meter

190-220 Meter


I detta spann finner vi de flesta golfare som vill ha en allroundboll. De söker en boll som hjälper till att bibehålla längden i slagen samtidigt som de ger en mjukare känsla med mer spinn, som gör den enklare att kontrollera runt och på greenerna. En tredelsboll är det självklara valet för denna spelartyp.

- Svinghastighet med driver: 85-95 (mph)

- Längd med driver: 190-220 meter

- Genomsnittlig längd med Järn 7: 120-140 meter

220-250+ Meter


Längden är inte ett problem för denna golfare som gärna vill ha en boll som gör det möjligt att forma slagen. En golfboll som skapar rätt mängd spinn runt greenerna. Det är främst lite mer avancerade bollmodeller med 3-4 lager som gäller. De spelare som slår riktigt långt (250+ meter) bör använda sig av de bollar i detta segment som ger något minder spinn.

- Svinghastighet med driver: 95-110+ (mph)

- Längd med driver: 220-250+ meter

- Genomsnittlig längd med Järn 7: 140-150+ meter