Rätt Greppstorlek

Laddar...

Att spela med ett grepp som passar dina händer är avgörande för att prestera på topp. Ett för smalt/tunt grepp kan leda till att du greppar klubban för hårt vilket i sin tur skapar en krampaktig svingrörelse. Spelar du med ett för tjockt grepp kan effekten bli att du får svårare att vrida igenom händerna i genomsvingen och kan göra din sving blir passiv vilket oftast resulterar i en fade/slice. Nedan går vi igenom grepp i största allmänhet samt visar hur du med hjälp av vår greppguide kan få en indikation på vilken storlek som passar dig.

Hitta din storlek


Det finns 4 olika storlekar för golfgrepp. Undersize, Standard, Midsize och Oversize. Undersize kan ibland även kallas Dam eller Junior samtidigt som Oversize hos vissa märken kallas för jumbo. Genom att följa guiden här intill kan du enkelt ta reda på vilken greppstorlek som passar dig.

Mät din hand


Genom att mäta din hand kan du få en indikation på vilken greppstorlek som passar dig. Det första måttet (1) är handens längd, mät från handleden till toppen av ditt längsta finger. Det andra måttet (2) är längden på ditt längsta finger, mät från toppen av fingret tills det att det slutar.

Olika texturer

Greppets textur kan hjälpa dig bibehålla ett bra fäste i olika väderförhållanden samt hjälpa den som ofta får handsvett att inte tappa greppet. Har man inga specifika preferenser brukar ett klassiskt gummigrepp fungera bra. Får man däremot ofta problem med att klubban vrider sig i handen kan ett så kallat cord grepp vara ett bra alternativ.

Cord


Grepp där en finare bomullstråd som transporterar bort fukt har sytts in i greppet. Cordade golfgrepp ger bra fäste i alla väderlekar samt kan underlätta för spelare med mycket handsvett. Alla golfgrepp med cord går att hitta här.

Multitextur


En blandning av olika material för maximal känsla och komfort. Det kan vara en blandning av en cord sektion i kombination med en mer klassiska gummidel Golf Prides MCC grepp är ett bra exempel på denna typ av grepp. Alla grepp med mutitextur hittar du här.

Ribbade golfgrepp

Vi får ofta frågan om vad det är för skillnad på "vanliga" grepp och ribbade. Enkelt beskrivet så har ett ribbat grepp har försetts med en kant/ribba inuti greppet vilket gör att greppet efter montering inte är helt runt utan får en mer oval form. Vissa upplever att ett ribbat grepp ligger bättre i handen samt att det blir lättare att greppa klubban korrekt.