Laddar

Välj den golfklubba du söker, i nästa steg kan du skräddarsy den.

Handla för över 750 kr och få fri frakt

Lika långa järnklubbor-Single Length

Visa som Rutnät Lista

8 varor

per sida
Fallande ordning
 1. OneSwing SLh Single Length Hybrid
  OneSwing SLh Single Length Hybrid
  795,00 kr
  • List Description Passar till OneSwing SLi järnsetet.
 2. OneSwing SLi 5-PW Järnset - 6 Golfklubbor med samma längd
  OneSwing SLi 5-PW Järnset - 6 Golfklubbor med samma längd
  2 595,00 kr
  • List Description

   Jämför med Cobra F7 ONE Alla järnen har samma längd, mer konsekvent sving.

 3. OneSwing SLi Järn 4, GW & SW - Golfklubbor med samma längd
  OneSwing SLi Järn 4, GW & SW - Golfklubbor med samma längd
  455,00 kr
  • List Description Passar till OneSwing SLi järnsetet, finns som järn 4, GW och SW.
 4. Pinhawk SL Järnset 5-PW - 6 Golfklubbor med samma längd
  Pinhawk SL Järnset 5-PW - 6 Golfklubbor med samma längd
  2 695,00 kr
  • List Description

   Single length Irons Alla järnen är lika långa, samma sving för alla järn.

 5. Pinhawk SL Järn - Golfklubbor med samma längd
  Pinhawk SL Järn - Golfklubbor med samma längd
  470,00 kr
  • List Description

   Single Length Irons Alla järnen är lika långa för samma svingrörelse.

 6. Pinhawk SLH Single Length Hybrid
  Pinhawk SLH Single Length Hybrid
  714,00 kr
  • List Description Passar till Pinhawk SL järnen.
Visa som Rutnät Lista

8 varor

per sida
Fallande ordning

Single Length järnen förenklar spelet

Golf anses vara en av världens svåraste sporter att bemästra. Med 14 klubbor i bagen och tusentals sätt att slå till bollen är det lätt att förstå varför.
Men det behöver inte vara så besvärligt som vi traditionellt har gjort det. Istället för att lära sig en sving per järnklubba finns det nu ett enklare sätt att spela golf på.

Många av oss golfare har inte en tillräckligt jämn bollträff för att kunna ha en konsekvent längd och riktning på slagen, som vi önskar. Därför kan en klubba med samma längd, oavsett siffra på sulan, förenkla sporten.

– Istället för att lära sig flera svingar behöver du bara lära dig en för samtliga järnklubbor. Klubborna är lika långa och väger lika mycket som en järnsjua. Det enda som skiljer dem åt är loft och offset.

Mer konskekvent sving

Genom att justera bladets gradtal (loft) på klubbhuvuden så får man ändå ett konstant glapp (distans) mellan klubborna trots att de är lika långa.

– Skaften har också samma flex (styvhet) genom hela setet. Du kan själv välja vilket skaft, flex och grepp som passar dig bäst. Allt går att skräddarsy när du klickar på en produkt ovan.

Med alla klubbor i samma längd snabbas inlärningen av svingen upp. De som redan spelar golf kan med Single Length-klubbor öka jämnheten samt förenkla spelet eftersom svingen och uppställningen är likadan oavsett val av järnklubba.

– Nybörjare har ofta problem med att få en konsekvent svingrörelse. Med Single Length-klubbor upprepar du samma rörelse oftare, vilket gör muskelminnet bättre och slagen jämnare. Nybörjare som använder sig av Single Length har även fördelen att de inte redan lärt in sju olika svingrörelser, så de kommer snabbare att anpassa sig till klubborna.

Golfklubbor där järnklubborna har samma längd, även kallade "Single Length Irons" är egentligen ingen nyhet. Det som gör att alla nu börjat att prata om dessa klubbor är för att U.S Amateur vinnaren Bryson DeChambeau spelar med ett järnset där alla klubborna är 37,5 tum långa. Han vann även NCCA individual vilket gör honom unik. Endast 4 spelare har gjort detta tidgare, Jack Nicklaus (1961), Phil Mickelson (1990), Tiger Woods (1996) och Ryan Moore (2004).

Det som gör järnklubborna unika är att alla klubbhuvuden har exakt samma lie, vikt och MOI. Det enda som skiljer dem åt är loften. Golfklubborna byggs sedan så att de är exakt lika långa genom hela järnsetet. Normalt rekommenderar vi 37 tum vilket är samma längd som en normal järn 7:a.

Teorin bakom klubborna bygger på boken "The Golfing Machine" där det konstateras att man genom samma förutsättningar på alla järnklubborna vad gäller vikt, lie och längd kommer kunna upprepa exakt sammma slag genom hela setet. Detta skapar då mer kontinuitet och stabilitet. Detta är alltså något som den unge fysikern och golfaren DeCambeau tagit till sig.

NordicaGolf erbjuder nu liknande järnset som Bryson DeChambeau spelar med - Järnklubbor med samma längd eller som de heter på engelska "Single Length Irons"